divendres, 8 d’abril de 2011

Proposta de retallada: la menjadora sindical i patronal

Greix o espoli? El greix eliminem-lo, que empobreix el país.

Proposta d'estalvi: acabar amb la menjadora (Conseller Mena dixit) sindical i patronal vinculada a la formació.

Com explica Expansión ("CCOO y UGT reciben ayudas de 31 millones"), sindicats i patronals catalanes van rebre el 2010 64,8€ milions per realitzar formació (titular tendenciós, obvia que Foment del Treball va rebre 13,8€ milions i Pimec 6,4€ milions).

El Conseller Mena va definir aquestes subvencions com a menjadora ja que serveixen per finançar patronals i sindicats (no parlava de frau sinó d'ús ineficient de recursos). Va dir en veu alta el que molts diuen en privat.

Aquesta formació serveix? Bé, respecte els sindicats, la resposta és òbvia: tenint en compte la seva incapacitat d'entendre i adaptar-se a les necessitats del mercat laboral, quina credibilitat i capacitat tenen per formar als treballadors? I persones de l'administració (de les quals me'n refio totalment del seu criteri) expliquen que "amb aquest tema ningú s'atreveix", i critiquen tant sindicats i patronal. I il·lustres grans empresaris preocupats per una eficient despesa pública també critiquen que les patronals gestionin aquests recursos.

I posats a fer, eliminem TOTES les subvencions a sindicats i patronal, i fem-ho com amb l'Església: qui hi vulgui col·laborar, que ho marqui a la casella de la declaració de la renda o de l'impost de societats.

Poca conya: només en aquests cursos (sense comptar altres subvencions) la Generalitat es va gastar 64,7€ milions el 2010. I si es vol matenir aquests diners de formació, que es gastin de la forma més eficient possible.

1 comentari:

Antoni ha dit...

Efectivament, denunciar el que reben els sindicats i no el que reben les patronals és una actitud intolerable per part del diari que cites.